Despre noi Referinte Noutati Contact
Hungarian (formal)Română (România)
Partner: Brunimat.ro
Vákumcsöves kollektorok PDF Nyomtatás E-mail

Vákuumcsöves napkollektor működése, felépítése

A vákuumcsöves napkollektor a legújabb és leghatékonyabb napkollektor fajta. Gyengébb fényviszonyoknál és hidegebb időben is hatékonyan működik. 50-95 fokos meleg víz előállítását teszi lehetővé, így nem csak a háztartásokban, de az iparban és a mezőgazdaságban is jól hasznosítható.
A vákuumcsöves napkollektor gerincét a vákuumcső adja, mely egy 1.5 - 2 m hosszú üveg cső. Ebben található egy réz cső, ami a hőt gyűjti össze. A vákuum szigeteli el az összegyűjtött hőt a környezettől, biztosítva a legmagasabb hatásfokot hidegebb időben is. A vákuumcső hengeres formájából adódóan a napsugárzás hosszabb ideig közvetlenül éri az abszorber lemezt, így nagyobb hatékonyságot eredményez a kora reggeli és a késő délutáni órákban.
Az összes ilyen vákuumcsöves rendszerben glikol fagyállót alkalmazunk lehetővé téve a fagypont alatti felhasználást is. A panelok orientációja hasonlóan a sík napkollektorokhoz, dél-kelet dél-nyugat irányú. Párhuzamosan, vagy sorosan is csatlakoztathatóak. A vákuumcsövek sérülés esetén könnyen cserélhetőek, egy vagy két cső sérülése estén a rendszer még működőképes marad.

A legújabb fejlesztésű vákuumcsöves napkollektor

A legkorszerűbb Ceram kettős fémkerámia M-AIN bevonatú abszorber, kiváló paraméterekkel rendelkezik (magas abszorpció, alacsony emisszió), valamint 300 C feletti üresjárási hőmérsékletet eredményez. A kiváló hőszigetelést a dupla boroszilikát csövekben található magasvákuum biztosítja.

Kiemelkedően magas teljesítmény a napenergia hasznosítás hatékony formája

Az optimalizált méretű hőcső valamint az abszorber kialakítása gyors felfűtést, több mint 780 kWh/m2 éves energiahozamot eredményez. A vákuumcső kialakításából adódóan a napsugárzás beesési szögétől függetlenül közel állandó teljesítményre képes.

Biztos megtérülés

Magas teljesítménye és a verhetetlen árszint rövid megtérülési időt eredményez. A termék élettartama várhatóan 20-25 év.

Tartós, korszerű konstrukció

Akár 25 mm átmérőjű jég ütésének is ellenáll - jégeső biztos konstrukció. Üveg-üveg kialakítása véd a vákuumvesztés ellen.

 
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg