Despre noi Referinte Noutati Contact
Hungarian (formal)Română (România)
Partner: Brunimat.ro
Pompe de caldura SOL-APA PDF Imprimare Email

 

Solul are proprietatea că poate acumula şi menţine energia solară pe o perioadă mai lungă de timp, ceea ce conduce la un nivel de temperatură al sursei de căldură aproximativ constant de a lungul întregului an şi astfel la o funcţionare a pompelor de căldură cu indice de putere momentan ridicat.

Solul captează energia solară radiată. Energia este captată de sol, fie direct sub formă de radiaţii sau indirect sub formă de căldură provenită de la ploi şi din aer.

Căldura acumulată în sol se preia prin schimbătoare de căldură montate orizontal – numite şi colectori pentru sol. O astfel de instalatie este prezentată in figura urmatoare:


Pentru aceste tipuri de instalaţii este necesară o aprobare de la organelle competente.
Numeroase instalaţii cu pompe de caldura pentru sol functionează de mulţi ani fără a prezenta vreo defecţiune si sunt preferate de utilizatori. Conform măsuratorilor effectuate in condiţii hidrogeologice bune, mai ales in cazul in care exista apa freatică curgătoare, este posibilă funcţionarea monovalentă a pompelor de caldură fără răcirea pe timp îndelungat a solului.